22 Haziran 2017 Perşembe





                                                            BERGEN-FLAM:





     Bergen'deki Grimen kamp dan hareket ederek haritadaki guzergaha gore Flam'a geldik. Her zamanki gibi yol manzaralari cok guzeldi. Bir fjorttan cikip digerine girdik. Aralarda cok sayidaki gollerin ve selalelerin guzelligi gorulmeye degerdi. Bu rotada girdigimiz tunellerin sayisini bile sayamadik, saniyorum 25-30 civarinda olmustur.En uzunu da Flam'a yakin bir yerde Gudvangen tuneliydi.(11 km). Yol kenarinda genellikle gol ve fjord kenarlarinda cok sayida kamp alanlari ve dinlenmek icin tuvaleti de mevcut park alanlari gorduk.
Tren yolculugu ve Naeroyfjord gezisini yarin icin planladik.

   















      Bu guzel yolculuktan sonra Flam'da Flam Campinge yerlestik. Kamp alani cok guzel, yesillikler icinde, havasi cok temiz. Cok sayida karavan mevcut. Ayrica bungalow tipi evlerde kalanlarin ve cadirda kalanlarin sayisi da cok fazla. Burasi sanki Birlesmis Milletler gibi. Hemen hemen her milletten insan var. Gordugum kadari ile en cok Alman, Hollandali ve cinli turist mevcut.

     Flam, dunyanin en derin ve ikinci uzunlukta olan ( derinlik 1308 m., uzunluk 204 km) fjordun (Sognefjord) ic kisminda lokalize kucuk ama sirin bir koy. Etrafi dik daglar, selaleler ve dar vadilerle cevrili. Burasi , doga harikalarini arayanlar icin cennet oldugu soyleniyor. Turistleri buraya ceken en onemli ozellikler ise, oncelikle dunyanin en sahane hatti olarak taninan Flam demiryolu, ve 40 dk. suren bu yolculugun da dunyanin en iyi tren yolu yolculugunun olmasidir. (Lonely Planet). Digeri ise,  Unesco tarafindan dunya miras listesine alinan Ve Sognefjordun bir uzantisi olan Naeroyfjordun bu bolgede olmasidir.Bunlarin yaninda bolgenin doga guzelliklerinin cok sayida olmasi da insanlari buraya ceken baska bir etken.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder