26 Haziran 2017 Pazartesi






GEIRANGER :

   Geirangerfjord Norveccte gorulmesi gereken en onemli fjorttur. 15 km uzunlugunda olup Storffjorden olarak adlandirilan buyuk fjordun dalidir. Geiranger ise bu fjordun uc kisminda olan kucuk bir koydur.Fjord Norvecin en cok turist ceken bolgelerinin basinda yer alir.Dunya miras listesine girmistir.Etrafinda dik daglar, selaleler ve cok guzel manzaralar mevcuttur. Geirangerden, fjordun baska bir kisminda olan Hellesylt koyune fjort turlari yapilmakta olup turistlerin en cok ilgisini ceken bu turlardir.

    Geirangere Flam'dan karli daglari, tunelleri ve kopruleri  asarak geldik. Bu rotada da girdigimiz tunelleri, o kadar coktu ki, sayamadik. Bir tanesi 25 km uzunlukta idi. Yollar dar ve keskin virajliydi. Ancak asfalt cok duzgun ve herkes kurallara uydugu icin sorun olmadi. Ayrica manzara da harikaydi.
















     Geiranger'e gelince karavani uygun bir yere park ettik. Park ucretsiz. Fjort tur gemisine biletimizi alarak tura katildik. Gemi Hellesylt'e gitti ve oradan geri dondu. Gezi yaklasik 2 saat surdu ve gordugumuz manzaralar mukemmeldi.  Selaleler, dik daglar, ormanlar ve de bir yerde gordugum kayalarda dogal olarak olusmus olan iskelet kafasi gorunumu harikaydi. Yol boyu gordugum sarp kayalarin altinda yolu olmayan yerlerdeki birkac ciftlik evi de ilgincdi. Bu evlerin de ayrica hikayeleri varmis.























     Gezi sonrasi Geirangerde yemek yedikten sonra Alesund'a hareket ettik. Yine feribot,tunel ve koprulerden gecerek Alesund'a geldik. Ilk gorulmesi gereken yer olan Fjellstua seyir tepesiydi. Burayi bulduk.Manzara harikaydi. Alesund okyanus kenarinda etrafi adalarla cevrili turistik bir sehir. Ilginc olani da butun adalari tunel ve koprulerle birbirine baglamislar. Her bir tunel uzunlugu 4-5 km arasinda. Okyanus altinda seyahat nasil bir duygu dusuncesiyle bu tunellerden biz de gectik. Alesund'da sehir turu yaptiktan sonra yola devam ettik. Hedef Atlantic yoluydu. Ancak saat gec oldugundan Molde sehrinde Kviltorp kampingde konakladik. Burasi fjord kenarinda temiz guzel bir kamp alani. Tavsiye edilir.








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder