25 Haziran 2017 Pazar





FLAM VE FLAM TRENI:

     Flam demiryolu hatti 22 km uzunlukta olup Norvec'in Aurland bolgesinde Flam ile Myrdal'i birbirine baglar.Yol boyunca 10 istasyon, 20 tunel ve 1 kopru vardir. Seyahat esnasinda sayisiz selaleler gorulmekte olup en unlusu Kjosfossen selalesidir. Bu hat 1940 yilinda denizden Oslo-Bergen trenine yuk tasimak ve ulasim amaci ile yapilmis olup bugun daha cok turistik amacla kullanilmaktadir. Flam hatti Norvecte turist cekme bakimindan ucuncu sirayi alir.











     Flam'da gordugumuz lokal bira yapim fabrikasi surpriz oldu. Adamlar burada hem bira yapiyor, hem de cok guzel dekore edilmis barda satis yapiyorlar, Salon dekoru mukemmeldi. Biralari her ne kadar benim yaptiklarim kadar olmasa da gene de guzeldi. (Saka saka superdi...) :)










NAEROFJORD TUR:

    Naerofjord , Norvec'in onemli fjortlarindan Sognefjordun ic kisminda Flam ile Gudvangen arasinda bir fjort. Ozelligi cok derin, ve dar olmasidir. Unesconun dunya miras listesine girmistir.Hal boyle olunca Turkiye'den gelip de bu tura katilmasak olmazdi.












 NOT:

        Bu resimlerin cekildigi tarih 23 haziran 2017. Dikkat edilirse giysiler oldukca kalin. Hava yagmurlu ve sogukdu.  Norvecin dogal guzellikleri cok fazla, ancak ulkemizin sicakligi yok. Ayrica burada hersey cok pahali.(Konustugum bir Norvecli , kendilerine bile pahali geldigini soyledi). Ornek verecek olursam, bir somun ekmegi 12 TL ye aldim. Bira(50'lik) markette 3-5 euro arasi, normal bir barda (cok luks olmayan)ise 10 euro yani 40 TL civarinda....Sise suyu alirsan o da kazik ama almaya gerek yok. Musluklarda akan su cok lezzetli, rahatlikla icilebilr.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder